11-1280x400

Burse de studiu private

Kaufland continuă să susţină excelenţa în educaţie pentru al doilea an consecutiv, prin programul Burse de studiu private. Astfel, tinerii români care sunt înscrişi într-un program de studiu la o instituţie de învăţământ superior din spaţiul germanofon (Germania, Austria, Elveția) vor putea beneficia de una din cele patru burse oferite de Kaufland.

Ne dorim să fim alături de studenţii români care continuă să performeze şi să inoveze dincolo de graniţele ţării. Performanţele acestora ne-au determinat să ne implicăm în dezvoltarea lor, deoarece noi credem că educaţia stă la baza progresului. Credem că România are nevoie de tineri talentaţi şi bine pregătiţi, de aceea îi susţinem în demersul lor academic şi îi încurajăm să revină în ţară după finalizarea studiilor, pentru a continua progresul acasă.

Ce oferim prin acest program?

 • Suport financiar, acordat pe baza meritelor academice şi extracurriculare;
 • Un program de dezvoltare în cadrul principalelor domenii de activitate ale companiei, pentru a înţelege imaginea de ansamblu a unui retailer internaţional de succes;
 • Oportunitatea de a te alătura echipei Kaufland după finalizarea studiilor.

Ce am căutat? 

 • Studenți într-o instituție de învățământ din Germania, Austria sau Elveția;
 • Vorbitori de limba germană la nivel avansat;
 • Rezultale academice și activități extracurriculare deosebite;
 • Atitudine proactivă și determinare pentru a obține performanță;
 • Dorința de a reveni în România după finalizarea studiior.

În ce a constat procesul de aplicare şi selecţie?

Formularul de aplicare a conținut o serie de întrebări și documente care ne-au ajutat să cunoaștem aplicanții mai bine, precum:

 • CV în limba română;
 • Documentul care atestă statutul de student sau masterand la o universitate din spațiul germanofon (Germania, Austria, Elveţia);
 • Foaia matricolă (instituţie de învăţământ superior acreditată din Germania, Austria, Elveţia);*
 • O fotografie;
 • Cel puțin o recomandare din partea unui profesor universitar (România şi/sau Germania, Austria, Elveţia) - opțional;
 • Diplomă care să ateste nivelul limbii germane - opțional.

*Dacă există dovada statutului de student în spațiul germanofon, iar anul universitar anterior a fost finalizat în România, se poate transmite foaia matricolă din România. 

Perioada de aplicare s-a încheiat, iar cei patru tineri selecționați vor fi ambasadorii Kaufland în spațiul germanofon.

Credem că România are nevoie de tineri talentaţi şi bine pregătiţi, de aceea îi susţinem în demersul lor academic şi îi încurajăm să revină în ţară după finalizarea studiilor, pentru a continua progresul acasă. După finalizarea studiilor academice celor patru tineri le vom asigura un loc în echipa noastră.

Ce spun bursierii noștri din ediția anterioară

Bursa de Studiu Kaufland pe care o primesc reprezintă un sprijin financiar foarte important, oferindu-mi șansa de a mă concentra în totalitate pe studiu și de a îl termina într-un timp cât mai scurt. Dupa finalizarea studiului și a masterului intenționez să mă întorc în țară pentru a introduce un nou concept farmaceutic pe piața românească.

                                                      Luana Drăghiciustudentă la Facultatea de Farmacie și cea de Chimie din cadrul Universității Viena

Am aplicat cu emoție și sinceritate pentru această bursă, dar mai presus de atât, cu apreciere față de sprijinul acordat studenților români din străinătate. Scopul meu final însă este să întorc un bagaj consistent de cunoștințe la revenirea mea în țară, atașată fiind de familie și de valorile cu care am crescut și îmi place să cred că voi reuși. Întoarcerea acasă nu mai reprezintă un moft, este aproape o datorie.

                                                      Iulia Ciobanu - studentă la Wirtschaftsuniversität Wien

Fii cel mai bun, iar Kaufland îţi va susţine performanţa!