11-1280x400

Burse de studiu private

Kaufland continuă să susţină excelenţa în educaţie prin cea de-a treia ediție a programului Burse de studiu private. Astfel, tinerii români care sunt înscrişi într-un program de studiu la o instituţie de învăţământ superior din spaţiul germanofon (Germania, Austria, Elveția) vor putea beneficia de una din bursele oferite de Kaufland. Ne dorim să fim alături de studenţii români care continuă să performeze şi să inoveze dincolo de graniţele ţării. Performanţele acestora ne-au determinat să ne implicăm în dezvoltarea lor, deoarece noi credem că educaţia stă la baza progresului.

Ce oferim prin acest program?

 • Suport financiar, acordat pe baza meritelor academice şi extracurriculare;
 • Un program de dezvoltare în cadrul principalelor domenii de activitate ale companiei, pentru a înţelege imaginea de ansamblu a unui retailer internaţional de succes;
 • Oportunitatea de a te alătura echipei Kaufland după finalizarea studiilor.

Ce am căutat?

 • Studenți într-o instituție de învățământ din Germania, Austria sau Elveția;
 • Vorbitori de limba germană la nivel avansat;
 • Rezultale academice și activități extracurriculare deosebite;
 • Atitudine proactivă și determinare pentru a obține performanță;
 • Dorința de a reveni în România în termen de doi ani de zile după finalizarea studiilor și de a se alătura companiei Kaufland.

În ce a constat procesul de aplicare şi selecţie?

Formularul de aplicare a conținut o serie de întrebări care ne-au ajutat să cunoaștem aplicanții mai bine, precum:  

 • CV în limba română;
 • Documentul care atestă statutul de student sau masterand la o universitate din spațiul germanofon (Germania, Austria, Elveţia);
 • Foaia matricolă (instituţie de învăţământ superior acreditată din Germania, Austria, Elveţia);*
 • O fotografie;
 • Cel puțin o recomandare din partea unui profesor universitar (România şi/sau Germania, Austria, Elveţia) - opțional;
 • Diplomă care să ateste nivelul limbii germane - opțional.

*Dacă există dovada statutului de student în spațiul germanofon, iar anul universitar anterior a fost finalizat în România, se poate transmite foaia matricolă din România. 

Perioada de aplicare s-a încheiat, iar cei doi tineri selecționați vor fi ambasadorii Kaufland în spațiul germanofon.

Află cine sunt tinerii câștigători care vor beneficia de o bursă de studiu Kaufland.

Credem că România are nevoie de tineri talentaţi şi bine pregătiţi, de aceea îi susţinem în demersul lor academic şi îi încurajăm să revină în ţară după finalizarea studiilor, pentru a continua progresul acasă. După finalizarea studiilor academice celor doi tineri le vom asigura un loc în echipa noastră.

Ce spun bursierii noștri din ediția anterioară

"Este fantastic sentimentul de a avea o siguranță financiară, mai ales atunci când ești student în străinătate. Nu aș fi putut merge la atâtea cursuri și pregăti atâtea examene daca aș fi fost nevoit să am un loc de muncă în paralel cu studiul. De asemenea, cred că dacă aș fi fost nevoit să și lucrez, ar fi fost foarte obositor și as fi fost nevoit să mă înscriu la mai puține cursuri decât am făcut, iar asta mi-ar fi prelungit durata totală a studiului.

Sergiu Andrei Frent, student la Universitatea din Viena

"Recomand tuturor tinerilor studenți plecați în afară să aplice pentru această bursă, deoarece este un ajutor inimaginabil de mare. Probabil că fiecare dintre noi, cei plecați la studiu în străinătate, știm prețul facultății în altă țară, iar aspectul financiar de multe ori ne împiedică să aspirăm spre mai bine. Așa că profitați de această oportunitate pentru că veți avea numai de câștigat.

Irina Vasile, studentă la Universitatea din Viena

Fii cel mai bun, iar Kaufland îţi va susţine performanţa!