4-1280x400

Raftul cu experiențe

Pentru a da naștere unei cariere de succes, știm că teoria învățată la școală are nevoie de o completare practică. “Raftul cu experiențe” este un program complex prin care Kaufland România în parteneriat cu asociația Școala de Valori, spijină adolescenții în vederea pregătirii lor în domeniul comercial și oferă oportunități concrete pentru viitorul lor profesional.

În 2017, proiectul “Raftul cu experiențe” se desfășoară în 7 orașe: București, Craiova, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Arad și Timișoara.

Participând la acest program vei putea:

  • Beneficia de o săptămână de ateliere de educație non-formală, ținute de echipa de traineri ai Școlii de Valori, în care vei afla despre ascultarea activă și feedback, îți vei putea însuși cunoștințe de persuasiune și vânzări, exersând lucrul în echipă;
  • Interacționa direct cu profesioniști din domeniul comercial și îți vei putea forma o imagine clară asupra activităților specifice unui business de succes din industria de retail;
  • Participa la un program de practică în magazinele Kaufland, timp de 3 săptămâni, pentru a experimenta în mod direct lucrul într-un magazin și pentru a interactiona cu clienții nostri;
  • Primi o recomandare de angajare din partea Kaufland România, la finalul programului, dacă dai dovadă de implicare și seriozitate.

Ce căutăm la participanții noștri?

  • Elevi în clasa a-XI-a din cadrul unui liceu cu profil economic, tehnologic sau teoretic
  • Interes pentru dezvoltarea profesională și personală
  • Abilități de comunicare
  • Seriozitate, amabilitate și respect
  • Media la purtare de minim nota  9
  • Activități extracurriculare – reprezintă un avantaj

Procesul de aplicare s-a încheiat iar programul urmează să se deruleze în luna iunie 2017. Următoarea ediție se va organiza în anul 2018.

Impresii ale  participanților de la edițiile anterioare ale programului “Raftul cu experiențe”

Experiența mea în acest program a fost una care m-a ajutat, în primul rând, să mă dezvolt eu, ca om. Săptămâna non-formală a fost cea care mi-a deschis ochii și am realizat unele lucruri despre mine, despre care nici nu-mi pusesem problema. Am avut parte de cei mai tari traineri, care au îmbinat utilul cu plăcutul. În magazinul Kaufland am vorbit cu clienții și am încercat să-i ajutăm, iar mentorii, mentorii au fost poate mai mult decât aș fi putut cere. Au fost cu noi la fiecare pas și ne-au îndrumat. A fost o experiență de neuitat!

Andreea N. – participant ediția 2016

Mi s-a părut un proiect excepțional. M-a ajutat să scap de toate fricile mele de a vorbi în public, am învățat să lucrez în echipă. Pur și simplu, m-am descoperit puțin pe mine. Dacă ar fi să-l iau iar de la capăt, l-aș lua de <<n>> ori.

Ana-Maria D. – participant ediția 2016

Programul a fost o experiență deosebită. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că mi-am făcut prieteni noi și că am avut oportunitatea să fac parte din familia Kaufland. Raionul care mi-a plăcut cel mai mult a fost  Mopro (Produse lactate și congelate), unde mi-am petrecut timpul învățând foarte multe lucruri noi cum ar fi: metoda FIFO, scanarea produselor, sortarea acestora pe rafturi, modul în care funcționează temperaturile frigiderelor etc. Și nu în ultimul rând, am apreciat încurajarea constantă pe care am primit-o din partea mentorilor.

Alexandru Gabriel B. - participant ediţia 2016

Raftul cu experiențe este un proiect la care merită să participi, o experiență plăcută și unică. Vin de la un liceu teoretic, fără vreo experiență de muncă sau vreo practică. A fost ca o gură de aer proaspăt. A reușit să mă facă să văd lucrurile în cu totul alt mod. Pentru mine, cel mai provocator lucru a fost comunicarea cu clienții noștri. Am descoperit oameni noi, am creat amintiri pentru viitor. Sfatul meu pentru tineri este să nu stea pe gânduri și să se înscrie!

Ionela H. – participant ediția 2015