Student sau studentă de top? Kaufland îți susține performanța!

Dacă ești student sau studentă într-o instituție de învățământ din Germania, Austria sau Elveția, iar rezultatele obținute îi fac mândri pe părinții tăi, pe foștii profesori și ești sigur sau sigură că ne-ar face și pe noi, avem vești bune pentru tine. Kaufland îți oferă sprijinul financiar necesar pentru ca tu să poți continua să excelezi, dar și să te bucuri de pasiunile tale, fără nicio grijă. Nu mai sta pe gânduri și aplică pentru o bursă de studiu privată oferită de Kaufland!

Despre program

Misiunea ta: Rezultate academice de top. Misiunea noastră: Sprijin financiar și oportunitatea unei cariere de succes în cadrul Kaufland.

Tinerii ambițioși, talentați și perseverenți care excelează astăzi dincolo de granițele țării sunt profesioniștii Kaufland de mâine. Dacă și tu ești unul dintre tinerii români înscrişi într-un program de studiu la o instituţie de învăţământ superior din spaţiul germanofon (Germania, Austria sau Elveția) și unul dintre studenții de top din facultatea pe care o urmezi, o bursă privată este la un singur clic distanță de tine.

Dacă până acum obișnuiai să te bucuri de o notă maximă, de primul loc obținut la un concurs sau de o diplomă de excelență doar alături de familie și prieteni, este momentul să te bucuri și alături de noi.

Arată-ne că ești unul dintre cei care urcă România în topul celor mai buni studenți ai lumii, iar noi te ajutăm să te bucuri de un echilibru financiar în perioada studiilor. Iar veștile bune nu se opresc aici. Ne dorim să te avem alături chiar și după absolvire, așa că îți oferim deja oportunitatea de a te angaja în cadrul companiei Kaufland România după finalizarea studiilor. Nu-i așa că este o oportunitate pe care nu o poți refuza?

Profil

Ești TU persoana pe care o căutăm?

Te invităm să te înscrii în acest program dacă:

 • ești student(ă) într-o instituție de învățământ din Germania, Austria sau Elveția;
 • ai cunoștințe avansate de limba germană;
 • ai rezultate academice remarcabile, iar activitățile extracurriculare sunt una dintre modalitățile tale preferate de a-ți petrece timpul liber;
 • ai o atitudine proactivă și determinarea necesară pentru a atinge performanța;
 • ești dornic(ă) să revii în România în termen de doi ani după finalizarea studiilor și să te alături companiei Kaufland.

Beneficii

Misiunea ta: Rezultate academice remarcabile. Misiunea noastră: Beneficii pe măsură.

Kaufland îți susține performanța:

 • vei beneficia de suport financiar, în valoare de 1.000 euro lunar, pe durata unui an universitar, timp de 10 luni, în baza meritelor academice şi extracurriculare;
 • vei participa la un program de dezvoltare în cadrul principalelor domenii de activitate ale companiei, pentru a înţelege imaginea de ansamblu a unui retailer internaţional de succes;
 • vei avea oportunitatea de a te alătura echipei Kaufland după finalizarea studiilor, pe un post care corespunde pregătirii tale academice.

Un mediu de lucru plăcut și motivant stă la baza satisfacției profesionale, iar noi îl oferim prin condiții de lucru la standarde europene, salarii peste media pieței, plătite la timp, posibilitatea de a opta pentru un program de lucru part-time și un echilibru între viața profesională și cea personală. Mai multe detalii referitoare la beneficiile pe care le oferim sunt disponibile aici.

Procesul de selecție

De ce documente avem nevoie de la tine?

Probabil ți-a trecut deja prin minte întrebarea: Mă regăsesc în descriere, dar ce trebuie să fac pentru a primi o astfel de bursă? Iar răspunsul nu întârzie să apară. Sigur ești deja obișnuit(ă) cu procedurile de înscriere din momentul în care ai aplicat pentru facultatea pe care o urmezi acum. Ce îți putem promite este că, în cazul Kaufland, dosarul de înscriere nu este la fel de complex, însă este la fel de necesar. Un prim pas este să ne cunoaștem, printr-un formular de aplicare ce cuprinde o serie de întrebări. Prietenoase, promitem! Dacă vom face clic instant, următorul pas este să îți transmitem, cu entuziasm, un răspuns pozitiv, și să ne cunoaștem mai bine în cadrul unui interviu telefonic. Apoi, o să avem nevoie de la tine de următoarele documente:

 • Un CV în limba română;
 • Un document care atestă statutul de student(ă) sau masterand(ă) la o universitate din spațiul germanofon (Germania, Austria sau Elveţia);
 • Foaia matricolă (instituţie de învăţământ superior acreditată din Germania, Austria, Elveţia);*
 • O fotografie;
 • Opțional - Cel puțin o recomandare din partea unui profesor universitar (România şi/sau Germania, Austria, Elveţia);
 • Opțional – O diplomă care să ateste nivelul limbii germane.

*Dacă există dovada statutului de student în spațiul germanofon, iar anul universitar anterior a fost finalizat în România, se poate transmite foaia matricolă din România.

Perioada de aplicare din acest an s-a încheiat, însă te invităm să rămâi alături de noi și să aplici pentru o bursă de studiu în următoarea etapă a programului.

Bursieri

Câștigătorii programului „Burse de studiu private 2020”

În urma analizării dosarelor de aplicare, au fost selectaţi candidaţii care au fost invitaţi să participe la un interviu online sau individual împreună cu reprezentanții Kaufland.

După etapa interviurilor, au fost desemnați câștigătorii ediției din 2020 a programului „Burse de studiu private”.

Aceștia sunt:

Boca Ștefan Costin

Student în Austria, la FHWien der WKW.

Dumitru Gabriel Cristian

Student în Austria, la FHWien der WKW.

Ștefan Costin Marius

Student în Austria, la Johannes Kepler Universität Linz (JKU).

Testimoniale

Ce spun bursierii din edițiile anterioare

Alexandra Elena Șonel, studentă în cadrul FHWien der WKW, Austria

„Pentru un student sunt importanți trei factori: un sistem educațional actualizat, care să pună pe primul loc cunoștințele (și nu diploma) acestuia; siguranța de a avea un loc de muncă în domeniu după finalizarea studiilor și stabilitatea financiară. Iar bursa privată oferită de Kaufland mi-a dat posibilitatea de a beneficia de toate acestea.

Sunt extrem de încântată de această colaborare și consider că este o ocazie deosebită pentru studenții care sunt interesați de viitorul lor profesional.

De asemenea, țin să menționez seriozitatea și promptitudinea cu care s-a lucrat pe toată durata colaborării, chiar și în timpul pandemiei.”

Alexandra Elena Șonel

Andrei Stângu, student la Universitatea din Germania

Bursa de studiu acordată de către Kaufland mi-a oferit posibilitatea să studiez fără a-mi face griji privind cheltuielile sau găsirea unui job pe perioada studiilor.

Bursa a avut un rol major de suport al costurilor mele de zi cu zi, de la mâncare până la chirie.

Dacă ar fi să recomand cuiva să aplice pentru această bursă, aș face-o cu căldura oricărui student aflat în spațiul germanofon, care dorește să scape de grija cheltuielilor pentru a se dedica studiului.

Andrei Stângu

Evelyn Susanne Hahn, studentă la Universitatea din Viena

Viața de student în străinătate poate să fie uneori stresantă datorită multitudinii de examene, rapoarte sau prezentări. Cu ajutorul bursei am reușit să mă concentrez pe studiile de masterat pe deplin.

Fără această bursă ar fi trebuit să lucrez, iar acest lucru înseamnă că mi-aș fi prelungit studiul. Însă, cu ajutorul lunar primit de la Kaufland, am reușit să îmi ating targetul propus pentru ambele semestre.

Evelyn Susanne Hahn

Sergiu Andrei Frent, student la Universitatea din Viena

Este fantastic sentimentul de a avea o siguranță financiară, mai ales atunci când ești student în străinătate.

Nu aș fi putut merge la atâtea cursuri și pregăti atâtea examene dacă aș fi fost nevoit să am un loc de muncă în paralel cu studiul. De asemenea, cred că dacă aș fi fost nevoit să și lucrez, ar fi fost foarte obositor și aș fi fost nevoit să mă înscriu la mai puține cursuri decât am făcut, iar asta mi-ar fi prelungit durata totală a studiului.

Sergiu Andrei Frent

Irina Vasile, studentă la Universitatea din Viena

Recomand tuturor tinerilor studenți plecați în afară să aplice pentru această bursă, deoarece este un ajutor inimaginabil de mare.

Probabil că fiecare dintre noi, cei plecați la studiu în străinătate, știm prețul facultății în altă țară, iar aspectul financiar de multe ori ne împiedică să aspirăm spre mai bine.

Așa că profitați de această oportunitate pentru că veți avea numai de câștigat.

Irina Vasile

Cauți un job? 

Descoperă care sunt posturile noastre disponibile. 

Profilul tău 

Creează-ți un cont pentru a beneficia de oportunitățile noastre în carieră.

Contactează-ne 

Ai întrebări pentru noi? Echipa de recrutare este aici pentru a-ți răspunde la întrebări.