Fii cel mai bun, iar Kaufland îți va susține performanța!

Bursa privată de studiu Kaufland îți asigură suportul financiar necesar pentru ca tu să ai timp de studiu și pasiunile tale.

Detalii

Despre program 

Kaufland continuă să susţină excelenţa în educaţie, oferind burse de studiu private. Astfel, tinerii români care sunt înscrişi într-un program de studiu la o instituţie de învăţământ superior din spaţiul germanofon (Germania, Austria, Elveția) vor putea beneficia de una din bursele oferite de Kaufland. Ne dorim să fim alături de studenţii români care continuă să performeze şi să inoveze dincolo de graniţele ţării. Performanţele acestora ne-au determinat să ne implicăm în dezvoltarea lor, deoarece noi credem că educaţia stă la baza progresului.

Dacă te numeri printre cei care obțin rezultate academice foarte bune și vrei să ai în continuare timp pentru studiu, așteptăm cu interes aplicația ta. În plus, ne dorim să te avem alături chiar și după absolvire, iar pentru asta îți vom oferi oportunitatea de a te angaja în cadrul companiei Kaufland România după finalizarea studiilor.

Ce căutăm?

Profil 

Poți aplica pentru acest program dacă:

 • ești student într-o instituție de învățământ din Germania, Austria sau Elveția;
 • ești vorbitor de limba germană la nivel avansat;
 • ai rezultate academice și activități extracurriculare deosebite;
 • ai o atitudine proactivă și determinare pentru a obține performanță;
 • ești dornic să revii în România în termen de doi ani de zile după finalizarea studiilor și să te alături companiei Kaufland.

Ce oferim?

Avantaje 

Luând parte la acest program:

 • vei beneficia de suport financiar, în valoare de 1000 euro lunar, pe durata unui an universitar (10 luni de zile), acordat pe baza meritelor academice şi extracurriculare;
 • vei avea un program de dezvoltare în cadrul principalelor domenii de activitate ale companiei, pentru a înţelege imaginea de ansamblu a unui retailer internaţional de succes;
 • ai oportunitatea de a te alătura echipei Kaufland după finalizarea studiilor.

Documente

Procesul de selecție 

Formularul de aplicare conție o serie de întrebări care ne vor ajuta să te cunoaștem. În cazul în care vei completa formularul de aplicare și vei primi un răspuns pozitiv din partea noastră, vei fi invitat la un interviu telefonic. Ulterior, îți vom solicita o serie de documente care să îți ateste calitatea de student, precum:

 • CV în limba română;
 • Documentul care atestă statutul de student sau masterand la o universitate din spațiul germanofon (Germania, Austria, Elveţia);
 • Foaia matricolă (instituţie de învăţământ superior acreditată din Germania, Austria, Elveţia);*
 • O fotografie;
 • Cel puțin o recomandare din partea unui profesor universitar (România şi/sau Germania, Austria, Elveţia) - opțional;
 • Diplomă care să ateste nivelul limbii germane - opțional.

*Dacă există dovada statutului de student în spațiul germanofon, iar anul universitar anterior a fost finalizat în România, se poate transmite foaia matricolă din România.

Perioada de aplicare din acest an s-a încheiat.

 

Bursieri

Câștigătorii programului „Burse de studiu private 2020”

În urma analizării dosarelor de aplicare, au fost selectaţi candidaţii care au fost invitaţi să participe la un interviu online sau individual împreună cu reprezentanții Kaufland.

După etapa interviurilor, au fost desemnați câștigătorii ediției din 2020 a programului „Burse de studiu private”.

Aceștia sunt:

Boca Ștefan Costin

Student în Austria, la FHWien der WKW.

Dumitru Gabriel Cristian

Student în Austria, la FHWien der WKW.

Ștefan Costin Marius

Student în Austria, la Wirtschaftsuniversität Wien.

Testimoniale

Ce spun bursierii din edițiile anterioare

Alexandra Elena Șonel, studentă în cadrul FHWien der WKW, Austria

„Pentru un student sunt importanți trei factori: un sistem educațional actualizat, care să pună pe primul loc cunoștințele (și nu diploma) acestuia; siguranța de a avea un loc de muncă în domeniu după finalizarea studiilor și stabilitatea financiară. Iar bursa privată oferită de Kaufland mi-a dat posibilitatea de a beneficia de toate acestea.

Sunt extrem de încântată de această colaborare și consider că este o ocazie deosebită pentru studenții care sunt interesați de viitorul lor profesional.

De asemenea, țin să menționez seriozitatea și promptitudinea cu care s-a lucrat pe toată durata colaborării, chiar și în timpul pandemiei.”

Alexandra Elena Șonel

Andrei Stângu, student la Universitatea din Germania

Bursa de studiu acordată de către Kaufland mi-a oferit posibilitatea să studiez fără a-mi face griji privind cheltuielile sau găsirea unui job pe perioada studiilor.

Bursa a avut un rol major de suport al costurilor mele de zi cu zi, de la mâncare până la chirie.

Dacă ar fi să recomand cuiva să aplice pentru această bursă, aș face-o cu căldura oricărui student aflat în spațiul germanofon, care dorește să scape de grija cheltuielilor pentru a se dedica studiului.

Andrei Stângu

Evelyn Susanne Hahn, studentă la Universitatea din Viena

Viața de student în străinătate poate să fie uneori stresantă datorită multitudinii de examene, rapoarte sau prezentări. Cu ajutorul bursei am reușit să mă concentrez pe studiile de masterat pe deplin.

Fără această bursă ar fi trebuit să lucrez, iar acest lucru înseamnă că mi-aș fi prelungit studiul. Însă, cu ajutorul lunar primit de la Kaufland, am reușit să îmi ating targetul propus pentru ambele semestre.

Evelyn Susanne Hahn

Sergiu Andrei Frent, student la Universitatea din Viena

Este fantastic sentimentul de a avea o siguranță financiară, mai ales atunci când ești student în străinătate.

Nu aș fi putut merge la atâtea cursuri și pregăti atâtea examene dacă aș fi fost nevoit să am un loc de muncă în paralel cu studiul. De asemenea, cred că dacă aș fi fost nevoit să și lucrez, ar fi fost foarte obositor și aș fi fost nevoit să mă înscriu la mai puține cursuri decât am făcut, iar asta mi-ar fi prelungit durata totală a studiului.

Sergiu Andrei Frent

Irina Vasile, studentă la Universitatea din Viena

Recomand tuturor tinerilor studenți plecați în afară să aplice pentru această bursă, deoarece este un ajutor inimaginabil de mare.

Probabil că fiecare dintre noi, cei plecați la studiu în străinătate, știm prețul facultății în altă țară, iar aspectul financiar de multe ori ne împiedică să aspirăm spre mai bine.

Așa că profitați de această oportunitate pentru că veți avea numai de câștigat.

Irina Vasile

Cauți un job? 

Descoperă care sunt posturile noastre disponibile. 

Profilul tău 

Creează-ți un cont pentru a beneficia de oportunitățile noastre în carieră.

Contactează-ne 

Ai întrebări pentru noi? Echipa de recrutare este aici pentru a-ți răspunde la întrebări.