Kaufland, retailer și angajator de top

De 9 ori desemnat Angajator de Top, Kaufland este dedicat misiunii sale, atât prin cultura organizațională bazată pe diversitate, transparență și colaborare, cât și prin inițiativele de Employer Branding, adesea premiate de către specialiști. Ceea ce definește cel mai bine compania este preocuparea pentru bunăstarea angajaților, dovedită de practicile de resurse umane, precum și de programele de integrare dezvoltate pentru membrii echipei. Mai mult decât un retailer și angajator de top, Kaufland este un sprijin puternic pentru fiecare coleg din companie.

Angajator de top

Performanța Kaufland: Certificarea Angajator de Top pentru al nouălea an consecutiv

În 2024, Kaufland este „Angajator de top” pentru a noua oară în România și pentru a șasea oară în Europa! Certificarea acordată de către Top Employers Institute din Olanda dovedește încă o dată preocuparea noastră pentru bunăstarea angajaților, a cerințelor lor, dar și pentru oportunitățile de dezvoltare de care au nevoie. Inițiativele de a crea un mediu de lucru prietenos, incluziv, în care munca fiecăruia este apreciată și recompensată continuă să dea rezultate și reprezintă un motiv de mândrie, dar și de recunoștință față de #TeamKaufland.

Obținerea pentru al nouălea an consecutiv a titlului de Top Employer inspiră membrii echipei Kaufland să continue demersurile pentru crearea unui climat de muncă pozitiv și transparent, să consolideze proiectele actuale, dar și să creeze alte inițiative de succes pentru angajații și candidații săi.

Top Employers Institute din Olanda este o organizație independentă care realizează în fiecare an un proces complex de auditare a practicilor de resurse umane din cadrul companiilor de top din întreaga lume. Certificarea a fost obținută în urma unei analize complexe a culturii organizaționale, a mediului de lucru, a activității departamentului de HR, a oportunităților de formare și dezvoltare în cadrul companiei, precum și a pachetelor salariale și beneficiilor oferite.


E timpul pentru ceva nou

Începe o carieră. Nu doar un job

Campania „E timpul despre ceva nou” reprezintă atât un mesaj de încurajare pentru toți cei care vor să facă o schimbare pozitivă în viitorul lor profesional, cât și lansarea unor noi inițiative pentru candidați.

„E timpul despre ceva nou” aduce în prim-plan o parte dintre angajații companiei, selecționați de cea mai bună handbalistă a lumii și multiplă campioană, Cristina Neagu, proiect prin intermediul căruia toți cei interesați de o carieră în retail pot intra în culisele Kaufland.

Această campanie de Employer Branding anunță și o serie de nouțăți, precum transparentizarea salariului brut de pornire pentru rolurile de execuție, prin includerea acestui aspect în anunțurile de angajare. Mai mult, pe microsite-ul cariere.kaufland.ro a fost introdus asistentul digital KALA, care îi sprijină pe candidați în accesarea informațiilor cheie despre Kaufland și îi ajută să aplice pentru un rol potrivit în cadrul echipei. 


Proiecte speciale

Festivaluri și evenimente

Kaufland este alături de tineri în cadrul celor mai îndrăgite festivaluri din România - UNTOLD, NEVERSEA sau Nostalgia – cu nenumărate premii speciale și experiențe de neuitat pentru iubitorii de distracție. 2017 este primul an în care ne-am alăturat festivalului UNTOLD, devenind unul dintre principalii parteneri, iar din 2018, ne-am implicat ca partener și în cadrul festivalului NEVERSEA, fiind alături de organizatori și în următoarele ediții. De la primele activări de Employer Branding la UNTOLD, ediția din 2017, cu Blind Taste Bar cu Free Drinks personalizate și un Survival Kit post-festival, până la standuri cu premii special pregătite pentru festival, găzduite de HașeRu de Serviciu, am reușit să oferim participanților experiențe autentice.

Prin prezența la aceste evenimente, ne dorim să fim mai aproape de noua generație și să le oferim experiențe cât mai creative. Activările Kaufland din cadrul festivalurilor arată dorința de a ne adresa potențialilor angajați nu doar din spatele birourilor, ci chiar din inima festivalului lor preferat, într-un mod neconvențional. 

În pantofi de CEO

La sfârșitul anului 2021, Kaufland a lansat o întrebare către echipă: cine își dorește să facă schimb de rol pentru o zi cu Marco Hößl, CEO Kaufland România și Moldova? Colegii au fost invitați să trimită pe aplicația internă câte un videoclip în care să povestească de ce vor să ia parte la această provocare. Mesajele primite au fost evaluate de un juriu, iar câștigătorul a fost Andrei Niculae, Trainee la Depozitul Logistic din Ploiești.

Schimbul de roluri a venit cu provocări, dar și cu lecții prețioase. Andrei a petrecut o zi plină în magazine și la sediul Kaufland, iar Marco a desfășurat activități specifice unui trainee la depozitul logistic și în magazin. Prin intermediul acestei inițiative, am realizat încă o dată cât de important este fiecare rol în echipă, dar și cum indiferent de nivelul ierarhic, dacă angajații sunt uniți de aceleași valori, împreună pot ajunge la rezultate excelente.

„În pantofi de CEO” a fost un bun prilej de a promova încă o dată principiile după care ne ghidăm activitatea în cadrul companiei, și anume transparență, corectitudine și respect. Proiectul a fost o ocazie de a aprecia și mai mult munca membrilor echipei Kaufland printr-o acțiune inedită și neconvențională.

Și pentru că inițiativa a fost primită cu atât de multe reacții pozitive, Kaufland va continua proiectul și în 2023. 

Alte inițiative

Anual există diverse inițiative și proiecte pe care echipa Kaufland le desfășoară. Vrei să afli mai multe informații? Descoperă alte inițiative și proiecte:


#TeamKaufland

Descoperă poveștile #TeamKaufland

Echipa Kaufland este formată ca o familie, în care fiecare coleg are un rol esențial, indiferent de nivelul ierarhic sau de experiența pe care o are. La Kaufland, performanța și succesul se obțin împreună, #TeamKaufland fiind unită de valori și de obiective comune. Și pentru că poveștile merită să fie împărtășite, puteți afla dintr-o serie de interviuri mai multe despre membrii echipei Kaufland chiar de la ei: colegii din magazine, din centrele logistice sau din sediul central.

 

Ep. 1: Cristian, Manager de Magazin

„Ce am învățat în timpul petrecut alături de Kaufland este că nu trebuie sa fii CEO ca să schimbi ceva în companie. Ideile constructive sunt puse în valoare și astfel îți poți aduce contribuția la dezvoltarea companiei.”

Ep. 2: Ruxandra, Analist Procurări Interne

„Îmi place și mă pasionează ceea ce fac. Tocmai de aceea, mi-am dorit să îmi continui parcursul profesional în această direcție, după finalizarea programului de Trainee. Pe de altă parte, un alt factor important în decizia mea l-a reprezentat echipa din care fac parte. La Kaufland este inevitabil să nu creezi legături puternice alături de oameni speciali.”

Ep. 3: Sümeyye, Expert Organizare Vânzări

„Pe tot parcursul programului de Trainee, mi-am propus să devin manager de magazin, așa că, atunci când a venit momentul, am fost încântată. Pot spune cu adevărat că a fost una dintre cele mai bune experiențe profesionale pentru mine, deoarece această funcție mi-a oferit atât satisfacții profesionale, cât și personale. Îmi plăcea să petrec timp cu echipa mea și lucram împreună pentru a face clienții mulțumiți.”

Ep. 4: Alex, Analist Controlling

„Cred că acest tip de program, cum este Kaufland Trainee, îți oferă posibilitatea de a avea o viziune mult mai amplă asupra activității companiei. Pentru mine, în mod cert a fost deosebit de util, pentru că m-a ajutat să devin mai eficient în luarea deciziilor și întocmirea rapoartelor.”

Ep. 5: Ana Maria, Director Achiziții Băuturi Nonalcoolice

„Kaufland mi-a oferit încă de la început oportunitatea de a asimila informații noi, aplicabile în activitatea mea zilnică. Pe măsură ce am evoluat în cadrul companiei, mi-am construit pas cu pas propriul traseu. Mi s-a oferit șansa de a fi parte din mai multe departamente în cadrul cărora am aprofundat procesele și procedurile fiecărui nivel. Cu perseverență, dar și datorită mediului propice, am reușit să cresc din punct de vedere profesional.”

Ep. 6: Lucian, Senior Project Manager

„Am fost întâmpinat cu foarte mare căldură, ceea ce m-a ajutat să mă integrez foarte repede. Orice nou membru al echipei Kaufland este întâmpinat cu brațele deschise, astfel fiind imposibil să nu te adaptezi. Este foarte important să valorifici experiența fiecărui coleg și să preiei ce este mai bun de la fiecare membru al echipei. Ca un sfat pentru viitorii colegi: profitați la maximum de experiența Kaufland, unde sunteți încurajați să vă dezvoltați!”

Ep. 7: Cristian, Stivuitorist

„În rolul de manipulant, am făcut tot posibilul să-mi îndeplinesc îndatoririle, astfel reușind să obțin rezultate foarte bune. Datorită acestora, după aproximativ 3 ani, am evoluat de la funcția de Manipulant la cea de Stivuitorist. În prezent mi s-a acordat șansa să aplic pentru funcția de reprezentant al angajaților în departamentul de Logistică. Zi de zi, mă străduiesc să devin mai bun în munca mea.”

Ep. 8: Adriana, Analist Supply Chain Management

„Echipa Kaufland mi-a oferit încă de la început posibilitatea de a învăța. Învățând evoluezi, iar programul Kaufland Internship Experience are drept scop principal formarea studenților. Consider că am evoluat considerabil, și nu doar în plan profesional, unde, după cum am menționat, am parcurs deja trei etape: Intern, Asistent Comercial și Analist. În plus, simt că am posibilitatea să mă dezvolt din ce în ce mai mult, prin munca mea de zi cu zi.”

Cauți un job? 

Descoperă care sunt posturile noastre disponibile. 

Profilul tău 

Creează-ți un cont pentru a beneficia de oportunitățile noastre în carieră.

Contactează-ne 

Ai întrebări pentru noi? Echipa de recrutare este aici pentru a-ți răspunde la întrebări.