Informații și sfaturi pentru procesul de aplicare

Ce face parte dintr-o aplicație de succes? Ce documente sunt importante? Cum funcționează procesul de aplicare? Cum să te pregătești cel mai bine pentru un interviu? Când aplici pentru un loc de muncă, pot apărea diverse întrebări și îndoieli. Aici poți găsi răspunsuri la întrebări frecvente și sfaturi legate de aplicare.

Aplicația ta

Online

Găsește jobul potrivit pe portalul nostru de cariere . În setări, ai opțiunea de a activa notificările pentru noile joburi care apar.

După ce găsești un job deschis care te interesează, poți aplica cu ușurință online în doar câțiva pași. Există două modalități prin care poți să aplici online. Ulterior, vei primi și o confirmare pe e-mail.

Aplică fără autentificare

Prin opțiunea „Aplicație fără autentificare”, poți aplica rapid cu doar câteva clicuri. Avem nevoie doar de datele necesare pentru aplicația ta. (* = câmpuri obligatorii).

Poți vizualiza profilul tău de candidat oricând făcând clic pe „Portal de aplicare”. Prin „Ai uitat parola?” poți solicita o parolă pentru profilul tău utilizând adresa de e-mail pe care ai utilizat-o pentru aplicația ta. Apoi poți să vizualizezi și să editezi profilul tău, să-ți gestionezi candidatura sau să o retragi.

Aplică prin autentificare

Dacă alegi opțiunea „Aplicație cu înregistrare”, îți vei crea profilul personal de candidat cu un nume de utilizator și o parolă. Împreună cu aplicația ta, poți trimite și documentele necesare în procesul de recrutare (CV, scrisoare de intenție, certificate).

Acest lucru îți oferă avantajul de a putea vizualiza și edita datele tale în orice moment în timpul procesului de aplicare. De exemplu, dacă vrei să trimiți documente mai târziu sau să-ți retrageți candidatura, poți face acest lucru direct prin profilul tău.

Procesul de aplicare

Etapele procesului de aplicare pentru anumite posturi

Poți aplica online pe site-ul nostru, accesând secțiunea „Aplică online”, acolo unde vei găsi detalii despre oportunitățile de carieră, de la programe de trainee și posturi pentru cei fără experiență, până la locuri de muncă pentru specialiști. Poți filtra pozițiile de interes în funcție de domeniul de activitate, nivel, oraș și normă de lucru (full-time, part-time).

Procesul de selecție

Preselecția

Mai întâi verificăm dacă profilul tău se potrivește cu poziția noastră. E important pentru noi să avem un proces de recrutare rapid, astfel că vei primi un e-mail cu privire la progresul tău.

Interviul telefonic – în cazul anumitor poziții, ținem un interviu telefonic de circa 30 de minute. Vrem să ne facem o primă impresie despre tine și să clarificăm detaliile legate de poziția la care ai aplicat.

Procesul de selecție online - În timpul acestui interviu, realizat pe o platformă online, în funcție de poziție îți vom adresa întrebări despre competențele, abilitățile tale și despre motivația pentru care ai aplicat la un post anume.

Întâlnirea personală

În cadrul unei întâlniri personale, față în față, ne dorim să te cunoaștem și mai bine și să-ți oferim o perspectivă asupra companiei noastre. Afli mai multe despre sarcini, cultura noastră organizațională, viitoarea ta echipă și domeniului de activitate a poziției pentru care ai aplicat. Desigur, vei avea ocazia să ne pui întrebări. În funcție de post, interviul poate dura între 30 și 90 de minute. Viitorul tău manager și un alt coleg vor purta conversația cu tine. Această etapă poate consta în două întâliniri – prima cu reprezentanți ai departamentului de HR și a doua alături de reprezentanții departamentului vizat.

Pentru unele posturi (precum cele de Trainee și Manager de Magazin), deținem așa-numitele Centre de Evaluare (Assessment Center), în care petrecem aproximativ 2-3 ore alături de tine. Ai șansa să ne convingi într-un interviu de cunoaștere, urmat de un joc de rol și o prezentare susținută de către tine, că ești persoana potrivită pentru rolul pentru care ai aplicat.

Pașii următori

După finalizarea procesului de selecție, te vom informa cu privire la decizia noastră, indiferent care este aceasta, cât mai curând posibil. Dacă ești acceptat(ă), te vom informa telefonic pentru a stabili pașii necesari întocmirii contractului.

Întrebări frecvente

Am adunat pentru tine cele mai frecvente întrebări cu privire la procesul nostru de recrutare și le-am enumerat în cele ce urmează. Iar dacă nu ai găsit aici răspunsul căutat, te încurajăm să ne contactezi utilizând formularul de contact.

Care este diferența dintre aplicare cu și fără autentificare?

Aplicarea fără autentificare (easy apply) presupune ca, de fiecare dată când vei dori să aplici pentru o poziție vacantă, să completezi niște câmpuri obligatorii, având posibilitatea de a anexa un CV și/sau alte documente și de a trimite candidatura.

Dacă optezi pentru aplicarea cu autentificare (creând un cont), atunci nu vei mai fi nevoit sa îți introduci datele de fiecare dată când vei dori să aplici pentru un job.

Totodată, vei putea opta și pentru abonarea la newsletter, astfel vei fi notificat de fiecare dată când vom deschide o nouă poziție.

Am aplicat fără autentificare. Cum pot vizualiza ulterior cererea/candidatura mea?

Din păcate, cererea/candidatura nu poate fi vizualizată. Acest lucru se poate face doar dacă îți creezi cont.

Pot face modificări după ce am aplicat (cu sau fără înregistrare)?

Doar dacă ai sau îți creezi cont, altfel acest lucru nu este posibil.

Am uitat să atașez anumite documente. Pot să le adaug ulterior? (pentru aplicare cu și fără înregistrare)

Doar dacă ai sau îți creezi cont, altfel acest lucru nu este posibil.

Am uitat datele de autentificare, cum mă pot autentifica din nou în contul meu?

Tot ce trebuie să faci este să dai click pe „Ai uitat parola?” și să introduci adresa de e-mail, iar noi iți vom trimite un link pentru resetarea parolei.

Care sunt criteriile de selecție în procesul de recrutare?

Criteriile de selecție pot fi diferite în funcție de poziția pentru care dorești să aplici.

Ne interesează să aflăm cât mai multe detalii despre experiența, pasiunile și calitățile care te fac persoana potrivită pentru postul pentru care aplici.

Pot să văd dacă angajatorul mi-a vizualizat CV-ul?

Din păcate, acest lucru nu este posibil, dar îți garantăm că toate CV-urile primite sunt vizualizate.

Protecția datelor

Ce se întâmplă cu datele tale?

Cât timp sunt stocate datele mele?

În cadrul procesului de recrutare se va întocmi o listă cu candidații selectați pentru discuția telefonică.

Îți vom păstra datele personale atât timp cât este necesar pentru definitivarea în cadrul organizației noastre a postului pentru care ai aplicat, dar nu mai mult de 1 an de la data colectării datelor, după care datele tale personale, inclusiv datele incluse în CV vor fi șterse/distruse din evidențele noastre.

Datele cu caracter personal transmise de către candidații care nu au fost selectați în vederea parcurgerii etapei discuției telefonice vor fi șterse de îndată din evidențele noastre, nefiind stocate pentru perioada menționată mai sus.

Cum sunt procesate datele mele?

Temeiul juridic în care îți vom prelucra datele este consimțământul tău expres, informat, liber consimțit pentru includerea în procesul de selecție de personal, în considerarea obiectului nostru de activitate și a specificului postului pentru care aplici.

Mai multe informații despre aceste drepturi, precum și cum le poți exercita, poți găsi în Politica noastră privind prelucrarea datelor cu caracter personal, disponibilă pe website-ul nostru, prin accesarea următorului link: https://jobs.kaufland.com/Romania/content/Datenschutz_RO_Easyapply/?locale=ro_RO.

Cauți un job? 

Descoperă care sunt posturile noastre disponibile. 

Profilul tău 

Creează-ți un cont pentru a beneficia de oportunitățile noastre în carieră.

Contactează-ne 

Ai întrebări pentru noi? Echipa de recrutare este aici pentru a-ți răspunde la întrebări.