Diversitatea ca factor de succes al companiei

Kaufland este promotorul diversității și incluziunii la locul de muncă, precum și la nivelul societății

Pentru noi, diferențele sunt un prilej de învățare și de descoperire a noi perspective. Credem cu tărie într-o societate tolerantă, incluzivă, în care fiecare persoană se simte integrată și apreciată. Același climat pozitiv îl încurajăm și noi, în interiorul echipei. Pentru a duce cât mai departe principiile pe care le promovăm, cu ocazia Lunii Diversității, am demarat o campanie dedicată cauzelor în care credem.

 

Campania „Cărucioarele Diversității”

Campania reafirmă angajamentul nostru de a crea un mediu de lucru pozitiv în care fiecare membru al echipei se simte respectat și valorizat pentru munca sa, punând pe primul loc abilitățile și potențialul. La Kaufland, diferențele ne inspiră să creștem, iar acesta este mesajul pe care compania de retail își propune să îl transmită mai departe în comunitate.

Începând cu jumătatea lunii mai 2023, în magazinul Kaufland din București, de pe strada Barbu Văcărescu, au fost introduse 100 de cărucioare de cumpărături vopsite în 4 culori diferite, fiecare specifică unei cauze pe care compania o susține:

  • Roz – susține egalitatea de gen la toate nivelurile;
  • Mov – susține incluziunea persoanelor cu dizabilități;
  • Albastru – susține acceptarea și respectarea diferențelor culturale;
  • Galben – susține cu mândrie diversitatea de vârste.

De acum, fiecare client care trece pragul magazinului și alege un cărucior, poate face parte din schimbarea pozitivă spre o lume în care acceptarea și toleranța sunt fundamentale.

 

Diversitatea echipei

Factorul de succes al companiei

Diversă și complexă. Așa am descrie echipa Kaufland în doar două cuvinte. Dorința de a atinge performanța și de a face în fiecare zi lucruri cât mai bune în cadrul companiei ne motivează permanent, pe fiecare dintre noi, indiferent de mediul social din care provenim, de orientarea religioasă sau cea sexuală, de origine, sex sau vârstă. Suntem convinși că diversitatea reprezintă mult mai mult decât faptul că suntem diferiți. Diversitatea reprezintă o bună modalitate de a ne completa și de a forma o echipă în care fiecare persoană este apreciată și își poate pune abilitățile în practică. În echipa Kaufland oricine își poate găsi locul, așa că nu mai sta pe gânduri și aplică pentru un loc de muncă alături de noi!

Diversitatea forței de muncă

Abilități diverse, succes colectiv

Avem colegi de peste 100 de naționalități care lucrează în opt țări. Această diversitate se poate simți atât în proiectele transnaționale, dar mai ales în interacțiunea zilnică a departamentelor noastre, în centrele de distribuție logistică și în magazine. Perspectivele și abilitățile variate ne dau impulsuri valoroase pentru munca noastră de zi cu zi.

Fiecare abilitate este foarte importantă pentru noi. Diversitatea ne ajută să evoluăm constant, să transmitem cunoștințe și să rămânem la curent cu noi perspective. De aceea, investim permanent în diversitate și astfel asigurăm companiei un viitor de succes. Dacă ești diferit, hai alături de noi și vei vedea că ai abilități unice pe care nu le-ai descoperit încă!

Oportunități egale

Fiecare angajat contribuie în mod egal la succesul companiei, pentru că fiecare rol este unul esențial

Tratamentul egal și cooperarea  în condiții egale fac parte din ADN-ul companiei, astfel că fiecare persoană care decide să ni se alăture trebuie să țină cont de aceste valori. Acționăm în mod apreciativ și fără prejudecăți. Respectăm personalitățile diverse ale colegilor noștri, deoarece ne ajută să ne completăm și să evoluăm împreună.

Ca angajator corect, criteriile noastre obiective de selecție pentru recrutare și dezvoltare asigură egalitatea indiferent de origine, sex, vârstă, orientare sexuală, religie sau dizabilitate. Structura uniformă a salariilor se bazează pe criterii obiective, precum experiența de lucru, expertiza și competențele. Pentru a sprijini acest lucru, punem la dispoziția angajaților consilieri, persoane de contact neutre și competente.

Femei în funcții de conducere

Femei puternice, conducere puternică

În domeniul conducerii, avem deja un echilibru bine definit. Jumătate dintre pozițiile noastre de conducere le aparțin directorilor de sex feminin. Dorim să promovăm în continuare acest lucru și să consolidăm oportunitățile profesionale egale și în viitor.

Dezvoltarea carierei, la ordinea zilei

Suntem o companie de top care oferă o varietate de perspective pentru dezvoltarea profesională. Pentru ca angajații să își poată dezvolta în mod profesional și personal abilitățile, promovăm schimbul reciproc de cunoștințe și experiențe. Managerii sprijină în mod activ acest lucru prin oferirea unui feedback permanent. Împreună, recunoaștem potențialul și îl amplificăm prin sprijin intensiv. Avem o gamă largă de oportunități de carieră, în funcție de stil de viață, pregătire profesională, obiective și așteptări.

Salariu echitabil pentru fiecare

Corectitudinea stă la baza valorilor companiei, așa că este important ca salariul pe care îl oferim să se bazeze exclusiv pe criterii obiective și pe activitate, indiferent de sex.

Echilibrul între muncă și viața personală? La Kaufland, există!

Cu un program de lucru flexibil, ne asigurăm că îi ajutăm pe colegi să se bucure de un echilibru între viața profesională și viața privată. Un extra beneficiu în ceea ce privește acest aspect este faptul că punem la dispoziția angajaților birouri moderne pentru părinte-copil. În aceste birouri, pot avea grijă de copilul lor, pe propria răspundere, în timp ce își îndeplinesc sarcinile profesionale.

Cauți un job? 

Descoperă care sunt posturile noastre disponibile. 

Profilul tău 

Creează-ți un cont pentru a beneficia de oportunitățile noastre în carieră.

Contactează-ne 

Ai întrebări pentru noi? Echipa de recrutare este aici pentru a-ți răspunde la întrebări.