Diversitatea ca factor de succes al companiei

Diversă și complexă. Așa am descrie echipa Kaufland în doar două cuvinte. Dorința de a atinge performanța și de a face în fiecare zi lucruri cât mai bune în cadrul companiei ne motivează permanent, pe fiecare dintre noi, indiferent de mediul social din care provenim, de orientarea religioasă sau cea sexuală, de origine, sex sau vârstă. Suntem convinși că diversitatea reprezintă mult mai mult decât faptul că suntem diferiți. Diversitatea reprezintă o bună modalitate de a ne completa și de a forma o echipă în care fiecare persoană este apreciată și își poate pune abilitățile în practică. În echipa Kaufland oricine își poate găsi locul, așa că nu mai sta pe gânduri și aplică pentru un loc de muncă alături de noi!

Diversitatea forței de muncă

Abilități diverse, succes colectiv

Avem colegi de peste 100 de naționalități care lucrează în opt țări. Această diversitate se poate simți atât în proiectele transnaționale, dar mai ales în interacțiunea zilnică a departamentelor noastre, în centrele de distribuție logistică și în magazine. Perspectivele și abilitățile variate ne dau impulsuri valoroase pentru munca noastră de zi cu zi.

Fiecare abilitate este foarte importantă pentru noi. Diversitatea ne ajută să evoluăm constant, să transmitem cunoștințe și să rămânem la curent cu noi perspective. De aceea, investim permanent în diversitate și astfel asigurăm companiei un viitor de succes. Dacă ești diferit, hai alături de noi și vei vedea că ai abilități unice pe care nu le-ai descoperit încă!

Oportunități egale

Fiecare angajat contribuie în mod egal la succesul companiei, pentru că fiecare rol este unul esențial

Tratamentul egal și cooperarea  în condiții egale fac parte din ADN-ul companiei, astfel că fiecare persoană care decide să ni se alăture trebuie să țină cont de aceste valori. Acționăm în mod apreciativ și fără prejudecăți. Respectăm personalitățile diverse ale colegilor noștri, deoarece ne ajută să ne completăm și să evoluăm împreună.

Ca angajator corect, criteriile noastre obiective de selecție pentru recrutare și dezvoltare asigură egalitatea indiferent de origine, sex, vârstă, orientare sexuală, religie sau dizabilitate. Structura uniformă a salariilor se bazează pe criterii obiective, precum experiența de lucru, expertiza și competențele. Pentru a sprijini acest lucru, punem la dispoziția angajaților consilieri, persoane de contact neutre și competente.

Femei în funcții de conducere

Femei puternice, conducere puternică

În domeniul conducerii, avem deja un echilibru bine definit. Jumătate dintre pozițiile noastre de conducere le aparțin directorilor de sex feminin. Dorim să promovăm în continuare acest lucru și să consolidăm oportunitățile profesionale egale și în viitor.

Dezvoltarea carierei, la ordinea zilei

Suntem o companie de top care oferă o varietate de perspective pentru dezvoltarea profesională. Pentru ca angajații să își poată dezvolta în mod profesional și personal abilitățile, promovăm schimbul reciproc de cunoștințe și experiențe. Managerii sprijină în mod activ acest lucru prin oferirea unui feedback permanent. Împreună, recunoaștem potențialul și îl amplificăm prin sprijin intensiv. Avem o gamă largă de oportunități de carieră, în funcție de stil de viață, pregătire profesională, obiective și așteptări.

Salariu echitabil pentru fiecare

Corectitudinea stă la baza valorilor companiei, așa că este important ca salariul pe care îl oferim să se bazeze exclusiv pe criterii obiective și pe activitate, indiferent de sex.

Echilibrul între muncă și viața personală? La Kaufland, există!

Cu un program de lucru flexibil, ne asigurăm că îi ajutăm pe colegi să se bucure de un echilibru între viața profesională și viața privată. Un extra beneficiu în ceea ce privește acest aspect este faptul că punem la dispoziția angajaților birouri moderne pentru părinte-copil. În aceste birouri, pot avea grijă de copilul lor, pe propria răspundere, în timp ce își îndeplinesc sarcinile profesionale.

Testimonial

Te invităm să o cunoști pe Mihaela și să afli mai multe despre traseul ei interesant în cadrul companiei

Testimonial Mihaela

De la poziția de trainee și până la cea de director de vânzări, Mihaela a trecut prin multe provocări de-a lungul carierei ei.

Ce face munca specială la Kaufland? Mihaela ne-a spus într-un interviu ce îi place la meseria ei și ce calități ar trebui să aibă un lider.

Cu ce te ocupi în momentul actual la Kaufland și cum a fost parcursul tău în acest sens?

Cariera mea în cadrul companiei a început în urmă cu 5 ani, într-o zi de 3 noiembrie. La momentul respectiv am facut parte din prima generație de trainee a companiei.

Ulterior, în urma finalizării acestui program, am ocupat timp de 1 an de zile poziția de director de magazin, iar de 2 ani de zile sunt director de vânzări, momentan în partea de NV a țării.

Cum te-a pregătit Kaufland pentru poziția ta de conducere?

În pregătirea mea pentru această poziție, Kaufland mi-a asigurat interacțiunea cu oameni care m-au ajutat și inspirat în permanență.

Am avut parte de un mentor care m-a susținut pe toata durata programului de trainee, programe de dezvoltare și calificare la fiecare promovare și desigur, cursuri specifice fiecărei competențe.

Din punctul tău de vedere, ce calități sunt necesare pentru această poziție de conducere?

Din punctul meu de vedere, cele mai importante calități pentru orice funcție de conducere sunt corectitudinea și încrederea pe care o inspir oamenilor din echipa mea.

Ce îți place, în mod deosebit, la această funcție/poziție de conducere?

În mod deosebit apreciez la această funcție libertatea de decizie și impactul muncii mele atât în rezultate cât și în evoluția colegilor mei.

Ce te face pe tine mândră?

În activitatea de zi cu zi sunt mândră de colegii din echipa pe care o coordonez și de faptul că, atât ei cât și eu, reușim să ne dezvoltăm și să evoluăm.

Ce le recomanzi tuturor celor care aspiră la rolul de conducere?

Tuturor celor care aspiră la un rol de conducere le recomand să aibă mereu în vedere dezvoltarea oamenilor din subordinea lor, iar motivația lor zilnică să fie la cote maxime, astfel încât acest lucru să le fie transmis și celor din jurul lor.

Spune-ne 3 cuvinte prin care te-ar descrie colegii tăi.

Colegii mei m-ar descrie ca fiind o persoană de încredere, cu viziune și perseverență.

Cauți un job? 

Descoperă care sunt posturile noastre disponibile. 

Profilul tău 

Creează-ți un cont pentru a beneficia de oportunitățile noastre în carieră.

Contactează-ne 

Ai întrebări pentru noi? Echipa de recrutare este aici pentru a-ți răspunde la întrebări.